Védekezzünk a vírusok ellen! felső, verejtékmirigyeket, zuhany, szaunázás, hatással

Szauna termékek


Elérhetőségek

Abachi welness Kft.

Szauna és szaunakellékek

Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

 

Telefon: +36703355049

 

info@abachiszauna.hu

 

 Védekezzünk a vírusok ellen!

Szauna egészség

2011.05.23.

A szaunázás nem csak a rideg, téli hónapokban ajánlott, mivel hatása ősszel is kényezteti a bőrt, javítja a közérzetet, edzi az ereket és még a vírusokat is mérsékli.

 

Betegség:

A forróságban gyorsabban elpusztulnak a kórokozók, így rendkívül ajánlott  a felső légúti, hurutos betegségek vagy éppen influenzajárvány esetén. Jótékony hatással van egészségünkre.

 

Bőr:

A szauna renkívüli hatással van bőrünkre. A forróság hatására a bőr anyagcseréje duplájára  emelkedik. A felső hámréteg megduzzad, az elszarusodott bőrsejtek fellazulnak, és a zuhany alatt könnyen lemoshatók. Az elhalt szarurétegek eltávolítását megkönnyítheti a dörzs- és masszázsszivacsok használata is. Száraz, hámló bőrrel is érdemes szaunázni, hiszen a hőhatás erősíti a verejtékmirigyeket, ezen keresztül pedig a bőr feszesebb, lágyabb lesz. Pattanások ellen is alkalmazható ez az eljárás, mert a melegben megfolyósodik a bőrsejtekben raktározott faggyú, és a felszínre jutva az izzadtsággal együtt távozik.


Vérkeringés:
A szaunázás igazi tréning az erek számára is. Amikor beállunk a zuhany alá, miután kiléptünk a forro szaunából, a kitágult véredények villámgyorsan összehúzódnak. A szív egyre keményebben dolgozik, hogy megfeleljen a megnövekedett szükségleteknek. Így tehát a szaunázás éppolyan edzés a szívnek, mint a például testmozgás a lábizmoknak. Ráadásul a felgyorsult keringés a verejtékmirigyeket is arra ösztönzi, hogy felszabadítsák a felgyűlt salakanyagokat, így a méregtelenítés is beindul. Mindezeken felül a feszültség, a stressz oldására is kiváló ez a módszer.


Friss hírek

Szauna után tényleg nem szabad egyből merülni?

2018-02-25

Szauna után tényleg nem szabad egyből merülni?

Az alábbi cikkben számos tévhitet szeretnénk eloszlatni a szaunázás utáni merüléssel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez

Szaunavezérlők használata

2018-02-21

Szaunavezérlők használata

Szaunavezérlők használatáról olvashat a következő cikkben, amiben segítséget nyújtunk Önnek a szaunavezérlő beüzemelésében.

Tovább a cikkhez