Általános szaunázási szabályok szaunázás, Szaunázás, Ajánlott, fokon, ajánlott

Abachi wellness Kft.

Szauna és szaunakellékek


Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

Telefon: +36703355049

E-mail: info@abachiszauna.hu

 

Egyedi méretű szaunák tervezése építése.

Több mint 10 éves szauna építési  tapasztalat! 

Kérje árajánlatunkat  most egyedi építésű szaunánkra. Árajánlatunkat 48 órán belül elküldjük az ajánlatkérő részére!

Javasoljuk, hogy vegye igénybe szakembereink által nyújtott legmegfelelőbb tervezést és tanácsadást. Nagyon fontos a szaunák megépítése előtt, a minél precízebb tervezés és előkészítés.  Szauna árajánlathoz csak egy külső alapterületi méretre van szükség, illetve hogy  beltéri vagy kültéri  szauna iránt érdeklődik.  Fő tevékenységünk  egyedi finn beltéri és kültéri  szaunák építése ( pl. infra szauna, kombi szauna, bio szauna, só szauna, hordó szauna házak és gőzkabinok, kül- és beltéri dézsafürdők), szauna alapanyagok gyártása, továbbá kölönféle szauna tartozékok forgalmazása, melyekkel még élvezetesebbé tehető a szaunázás.

Tovább

Elérhetőségek

Abachi welness Kft.

Szauna és szaunakellékek

Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

 

Ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban!


Telefon: +36703355049

Nyitvatartás:  H-P 9-16.

                     Sz-V Zárva 

info@abachiszauna.hu

 

 


Általános szaunázási szabályok

szauna

2011.06.07.

Az alábbi cikkben a szaunázási szabályokról olvashat bővebben.

Nincsenek alapvető szaunázási szabályok , mert mindenki a saját igényének legjobban megfelelő feltételeket kell biztosítsa szaunázása során és ekkor lesz tökéletes a relaxációja, felfrissülése. Így csak pár általáns és mindenképpen betartandó szaunázási tanáccsal látjuk el Önt.

 

 

 

 • Evés, Ivás: A szaunában nem ajánlott sem enni, sem inni., mivel ez nemcsak a tisztálkodás, hanem a pihenés helye is. Szaunázás közben ne fogyasszunk alkoholt, mert szervezetünkre nagyon veszélyes lehet.

 

 • Zuhanyzás: Szaunázás előtt célszerű lezuhanyozni. Ez különösen a közösségi szaunák esetében fontos higiéniai szempontok miatt. Zuhanyozás után töröljük meg testünket szárazra.

 

 • Ruha: Ajánlott ruha nélkül szaunázni, mert könnyebben távoznak a bennünk lerakódott méreganyagok.

 

 • Betegség: Lázasan, betegen soha ne szaunázzunk ! Megelőzésre azonban mindenkinekajánlott a szaunázás.

 

 • Higiénia: A szaunapadra leüléskor mindenképpen hasznos egy kis törölközőt, vagy külön erre a célra rendszeresített papír vagy textil ülőkét helyezni higiéniai okokból. Webshopunkban megtalálhatja ezeket a termékeket.

 

 • Ékszerek: Ékszereinkről ne feledkezzünk meg, mert a fém anyagok könnyen felhevülnek.

 

 • Testtartás: Ajánlott lefeküdni, vagy laza testtartásban ülni, lehetőleg felhúzott lábakkal, hogy a lábak is a megfelelő hőmérsékleten legyenek.

 

 • Ajánlott hőmérséklet: fejmagasságban: 75 - 90 C fok (idősebbeknek és kezdőknek: 75 - 80 fok ). A szaunázás közbeni legmagasabb páratartalom: 100 C fokon 9 % és 75 C fokon pedig 22 %.

 

 • Időtartam: Szaunázáskor az első 3 - 5 perc után 1 - 2 kanál vizet locsoljon a kövekre, majd ezt 2 - 3 percenként ismételje meg.

 

 • Szaunázás menete: Sok kezdő szaunázónak először gyakorolnia kell a szaunázás folyamatát. A gyakorláshoz 6-8 szaunázás az ideális. Megfelelő felmelegedés esetén a bőr hőmérséklete elérheti akár a 39-40 fokot is, sokszor még ennél is magasabbat. Azt az érzést, hogy már nem tudunk bent maradni a meleg helyiségben, nem mindig ugyanannyi idő után érezzük.  Ezért általában 8-12 perc tartózkodási időtartamról beszélhetünk, amely azonban legfeljebb 15 percet érheti el.

 

 • Kihülés: 8 - 12 perces bentartózkodás után 5 - 10 perces hűlési fázissal szakítsa meg a szaunázást. Erre a célra egy hidegvizes zuhanyozás ajánlott. A forró helyiség elhagyása előtt üljünk fel, hogy a vérkeringés újra alkalmazkodjon a függőleges testtartáshoz. Ha túl hirtelen egyenesedünk ki, az akár ájuláshoz is vezethet.

 


SZÓLJ HOZZÁ!

Friss hírek

Kültéri finn szauna.

Szauna után tényleg nem szabad egyből merülni?

2018-09-22

Az alábbi cikkben számos tévhitet szeretnénk eloszlatni a szaunázás utáni merüléssel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez
Szaunavezérlők használata

Szaunavezérlők használata

2018-02-21

Szaunavezérlők használatáról olvashat a következő cikkben, amiben segítséget nyújtunk Önnek a szaunavezérlő beüzemelésében.

Tovább a cikkhez