Szaunafelöntés felöntés, testét, szaunamester, dézsa, vizet

Szauna termékek


Elérhetőségek

Abachi welness Kft.

Szauna és szaunakellékek

Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

 

Telefon: +36703355049

 

info@abachiszauna.hu

 

 Szaunafelöntés

Szaunafelöntés

2011.07.01.

Ha a szaunázás utolsó szakaszához elérkeztünk, akkor történik az úgynevezett szaunafelöntés, ami egy kifejezetten erre használatos szaunaszertartás.

 

A szertartás lényege, hogy 8-12 percig a szaunamestre egy törölközővel legyezi a szaunázók testét, ezzel eltávolítja az izolációs réteget a testről, majd ezek után néhány kanálnyi vizet öntenek a szaunakövekre, amik leginkűbb illóolajokkal vannak felöntve. Majd ezt a folyamatot párszor megimsételve frissíti fel egész testét a szaunamester.

 

Különböző felöntések léteznek. Például: Sörös felöntés, amikor a szaunamester sört kever a felöntő dézsa vizéhez, így sült kenyérhez hasonló illat járja át a szaunát. A sörben található E és D vitamin szabadul fel, melyek selymessé teszik a bőrt. Vagy sós felöntés,a mikro a szaunamester  szaunasóval dörzsöli be a szaunázó testét. Utána javasolt a mézes felöntésen való részvétel is. Létezik még vanilliás felöntés, citromos felöntés és trópusi felöntés is.


Királyi felöntés:


A fürdő speciális ajánlata. A szaunamester a megszokott egy dézsa helyett 2 dézsányi vizet oszlat szét a szauna kályhán, fokozva ezáltal a vízgőzképződést és az extra hőingert. Hatására sokkal erőteljesebb a verejtékezés és a salaktalanítás. Nagy tűrőképességet igényel. Az extrém környezetben jólesik a különféle citrusfélékből kinyert illóolajok harmonikus, friss illatot adó keveréke, amely kellemes közérzetet és jó hangulatot biztosít.
SZÓLJ HOZZÁ!

Friss hírek

Szauna után tényleg nem szabad egyből merülni?

2018-09-22

Kültéri finn szauna.

Az alábbi cikkben számos tévhitet szeretnénk eloszlatni a szaunázás utáni merüléssel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez

Szaunavezérlők használata

2018-02-21

Szaunavezérlők használata

Szaunavezérlők használatáról olvashat a következő cikkben, amiben segítséget nyújtunk Önnek a szaunavezérlő beüzemelésében.

Tovább a cikkhez