Szaunafelöntés felöntés, testét, szaunamester, dézsa, vizet

Abachi wellness Kft.

Szauna és szaunakellékek


Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

Telefon: +36703355049

E-mail: info@abachiszauna.hu

 

Egyedi méretű szaunák tervezése építése.

Több mint 10 éves szauna építési  tapasztalat! 

Kérje árajánlatunkat  most egyedi építésű szaunánkra. Árajánlatunkat 48 órán belül elküldjük az ajánlatkérő részére!

Javasoljuk, hogy vegye igénybe szakembereink által nyújtott legmegfelelőbb tervezést és tanácsadást. Nagyon fontos a szaunák megépítése előtt, a minél precízebb tervezés és előkészítés.  Szauna árajánlathoz csak egy külső alapterületi méretre van szükség, illetve hogy  beltéri vagy kültéri  szauna iránt érdeklődik.  Fő tevékenységünk  egyedi finn beltéri és kültéri  szaunák építése ( pl. infra szauna, kombi szauna, bio szauna, só szauna, hordó szauna házak és gőzkabinok, kül- és beltéri dézsafürdők), szauna alapanyagok gyártása, továbbá kölönféle szauna tartozékok forgalmazása, melyekkel még élvezetesebbé tehető a szaunázás.

Tovább

Elérhetőségek

Abachi welness Kft.

Szauna és szaunakellékek

Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

 

Ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban!


Telefon: +36703355049

Nyitvatartás:  H-P 9-16.

                     Sz-V Zárva 

info@abachiszauna.hu

 

 


Szaunafelöntés

Szaunafelöntés

2011.07.01.

Ha a szaunázás utolsó szakaszához elérkeztünk, akkor történik az úgynevezett szaunafelöntés, ami egy kifejezetten erre használatos szaunaszertartás.

 

A szertartás lényege, hogy 8-12 percig a szaunamestre egy törölközővel legyezi a szaunázók testét, ezzel eltávolítja az izolációs réteget a testről, majd ezek után néhány kanálnyi vizet öntenek a szaunakövekre, amik leginkűbb illóolajokkal vannak felöntve. Majd ezt a folyamatot párszor megimsételve frissíti fel egész testét a szaunamester.

 

Különböző felöntések léteznek. Például: Sörös felöntés, amikor a szaunamester sört kever a felöntő dézsa vizéhez, így sült kenyérhez hasonló illat járja át a szaunát. A sörben található E és D vitamin szabadul fel, melyek selymessé teszik a bőrt. Vagy sós felöntés,a mikro a szaunamester  szaunasóval dörzsöli be a szaunázó testét. Utána javasolt a mézes felöntésen való részvétel is. Létezik még vanilliás felöntés, citromos felöntés és trópusi felöntés is.


Királyi felöntés:


A fürdő speciális ajánlata. A szaunamester a megszokott egy dézsa helyett 2 dézsányi vizet oszlat szét a szauna kályhán, fokozva ezáltal a vízgőzképződést és az extra hőingert. Hatására sokkal erőteljesebb a verejtékezés és a salaktalanítás. Nagy tűrőképességet igényel. Az extrém környezetben jólesik a különféle citrusfélékből kinyert illóolajok harmonikus, friss illatot adó keveréke, amely kellemes közérzetet és jó hangulatot biztosít.
SZÓLJ HOZZÁ!

Friss hírek

Kültéri finn szauna.

Szauna után tényleg nem szabad egyből merülni?

2018-09-22

Az alábbi cikkben számos tévhitet szeretnénk eloszlatni a szaunázás utáni merüléssel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez
Szaunavezérlők használata

Szaunavezérlők használata

2018-02-21

Szaunavezérlők használatáról olvashat a következő cikkben, amiben segítséget nyújtunk Önnek a szaunavezérlő beüzemelésében.

Tovább a cikkhez