Szauna kellékek ajánlott, szaunakályha, szaunázás, fatüzelésű, mindig

Abachi wellness Kft.

Szauna és szaunakellékek


Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

Telefon: +36703355049

E-mail: info@abachiszauna.hu

 

Egyedi méretű szaunák tervezése építése.

Több mint 10 éves szauna építési  tapasztalat! 

Kérje árajánlatunkat  most egyedi építésű szaunánkra. Árajánlatunkat 48 órán belül elküldjük az ajánlatkérő részére!

Javasoljuk, hogy vegye igénybe szakembereink által nyújtott legmegfelelőbb tervezést és tanácsadást. Nagyon fontos a szaunák megépítése előtt, a minél precízebb tervezés és előkészítés.  Szauna árajánlathoz csak egy külső alapterületi méretre van szükség, illetve hogy  beltéri vagy kültéri  szauna iránt érdeklődik.  Fő tevékenységünk  egyedi finn beltéri és kültéri  szaunák építése ( pl. infra szauna, kombi szauna, bio szauna, só szauna, hordó szauna házak és gőzkabinok, kül- és beltéri dézsafürdők), szauna alapanyagok gyártása, továbbá kölönféle szauna tartozékok forgalmazása, melyekkel még élvezetesebbé tehető a szaunázás.

Tovább

Elérhetőségek

Abachi welness Kft.

Szauna és szaunakellékek

Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

 

Ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban!


Telefon: +36703355049

Nyitvatartás:  H-P 9-16.

                     Sz-V Zárva 

info@abachiszauna.hu

 

 


Szauna kellékek

Szauna kellékek

2011.06.01.

Szaunázáshoz számos kellék kapcsolható. Egy részük technikai okokból, más részük pedig az eredeti finn hagyományok őrzése miatt szükséges.

A finn szaunák eredetileg mosakodás céljából alakultak, majd később vált szórakozásicikké. Napjainkban legfontosabb rendeltetése az egészséges életmód megőrzése. A szauna története több ezer éves múltra tekint vissza, elsősorban az északi népeknél terjedt el.

Webshopunkban megtalálhat minden szaunakelléket, ami egy relaxáló szaunázáshoz szükséges!

 

1. szaunakályha: A szaunák legfontosabb kelléke a szaunakályha. Két fajta  szaunakályha létezik:  fatüzelésű vagy elektomos. Illatuk és gőzük miatt a fatüzelésű szaunakályhák az igazi finn szaunakályhák. A fatüzelésű kályhák sokkal jobban visszaidézik a finn hangulatot.  Fontos,  a szaunakályha védelme. kaphatóak az úgynevezett kályhavédő rácsok, amik védik a felmelegedett kályhát.

 

Szaunákhoz ajánlott kályha mérete:

  • 2 - 4 m3  /  3kw
  • 3 - 6 m3   /  4,5 kw
  • 5 - 9 m3  /  6 kw
  • 7 - 13 m3  /  8 kw
  • 9 - 16 m3  /  9 kw
  • 11-19 m3  / 10,5 kw
  • 13 - 22 m3  /  12 kw
  • 18 - 28 m3  /  15 kw

 

2. Hőmérő és páramérő : Az ajánlott hőmérséklet fejmagasságban: 75 - 90 C fok (idősebbeknek és kezdőknek: 75 - 80 C fok ajánlott). A szaunázás közbeni legmagasabb páratartalom: 100 C fokon 9 % és 75 C fokon pedig 22 %. Legtöbben elfelejtik kalibrálni saját szaunájukban a páratartalommérőt, ezért az nem valós értékeket mutat. Másfél órai száraz kb. 90 C fokra történő felfűtés esetén a műszernek 12 % - os relatív páratartalmat kellene mutatnia. Ha ettől eltér, akkor a páramérőt a falról leakasztva, hátul 12 % -os értékre kell beállítani, így mindig a megfelelő értéket fogja mutatni a későbbiekben.

 

3. Homokóra: Az ideális szaunázási idő 20-40 perc, amelyet ajánlott egyszer-kétszer 10 percre megszakítani. Perifériás keringési rendellenesség, például visszeresség és szívbetegség esetén azonban nem ajánlott a szaunában tartózkodni. Kezdetben 8-10 percnél tovább ne tartózkodjunk bent a kabinban! Ezt a periódust maximum 3-4 alkalommal ismételjük meg. A rendszeres szaunázás stresszoldó hatású.

 

4. szauna ülőkendő: A szaunapadra leüléskor mindenképpen hasznos vagy egy kis törölközőt, vagy külön erre a célra rendszeresített papír vagy textil ülőkét helyezni higiéniai megfontolásból, elsősorban közösségi szaunákban (Ügyeljünk arra, hogy mindig ugyanazt a felét használjuk!).

 

5. szaunaméz: Mézek és klasszikus szaunaillatok keverékéből készült készítmény. Ez a biológiailag aktív termék puhítja a bőrt, és pozítív hatással van a közérzetre. A benne található illóolaj jobb kedvre derít és segíti a logikus gondolkodást, fokozza a környezet érzékelését. Nem tartalmaz tartósítószert, antioxidánsokat és mesterséges színezéket sem. Csak külső használatra! Használata nem javasolt mézkészítményekre érzékeny személyek számára. Két szaunázás között helyezze a mézet a tiszta, nedves bőrre, és finoman maszírozza be a bőr felső rétegeibe. Hagyja a bőr felületén 2-3 percig. Ezután vízsugárral finoman öblítse le. A legmegfelelőbb hatást úgy éri el, ha használata után közvetlenül mellőzi a szappan vagy tufürdő használatát.

 

6. szaunaillatanyag: Közösségi szaunákban mindig kérdezzük meg a velünk együtt szaunázókat,hogy zavarja e őket, ha vizet, vagy illóolaj-keveréket locsolunk a szaunakövekre?
Soha nem szabad tisztán csak illóolajat csepegtetni a kövekre! Mindig vízzel keverjük fel, mert tüzet okozhat. Ajánlott mennyiség: néhány csepp egy kanál vízben.


Friss hírek

Kültéri finn szauna.

Szauna után tényleg nem szabad egyből merülni?

2018-09-22

Az alábbi cikkben számos tévhitet szeretnénk eloszlatni a szaunázás utáni merüléssel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez
Szaunavezérlők használata

Szaunavezérlők használata

2018-02-21

Szaunavezérlők használatáról olvashat a következő cikkben, amiben segítséget nyújtunk Önnek a szaunavezérlő beüzemelésében.

Tovább a cikkhez