Szauna kellékek ajánlott, szaunakályha, szaunázás, fatüzelésű, mindig

Abachi wellness Kft.

Szauna és szaunakellékek


Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

Telefon: +36703355049

E-mail: info@abachiszauna.hu

 

Egyedi méretű szaunák tervezése építése.

Javasoljuk, hogy vegye igénybe szakembereink által nyújtott legmegfelelőbb tervezést és tanácsadást. Nagyon fontos a szaunák megépítése előtt, a minél precízebb tervezés és előkészítés.  Fő tevékenységünk  egyedi finn beltéri és kültéri  szaunák építése ( pl. infra szauna, kombi szauna, bio szauna, só szauna, , só szobák, hordó szauna házak és gőzkabinok, kül- és beltéri dézsafürdők), szauna alapanyagok gyártása, továbbá kölönféle szauna tartozékok forgalmazása, melyekkel még élvezetesebbé tehető a szaunázás.

Tovább

Elérhetőségek

Abachi welness Kft.

Szauna és szaunakellékek

Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

 

Ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban!


Telefon: +36703355049

Nyitvatartás:  H-P 9-16.

                     Sz-V Zárva 

info@abachiszauna.hu

 

 


Szauna kellékek

Szauna kellékek

2011.06.01.

Szaunázáshoz számos kellék kapcsolható. Egy részük technikai okokból, más részük pedig az eredeti finn hagyományok őrzése miatt szükséges.

A finn szaunák eredetileg mosakodás céljából alakultak, majd később vált szórakozásicikké. Napjainkban legfontosabb rendeltetése az egészséges életmód megőrzése. A szauna története több ezer éves múltra tekint vissza, elsősorban az északi népeknél terjedt el.

Webshopunkban megtalálhat minden szaunakelléket, ami egy relaxáló szaunázáshoz szükséges!

 

1. szaunakályha: A szaunák legfontosabb kelléke a szaunakályha. Két fajta  szaunakályha létezik:  fatüzelésű vagy elektomos. Illatuk és gőzük miatt a fatüzelésű szaunakályhák az igazi finn szaunakályhák. A fatüzelésű kályhák sokkal jobban visszaidézik a finn hangulatot.  Fontos,  a szaunakályha védelme. kaphatóak az úgynevezett kályhavédő rácsok, amik védik a felmelegedett kályhát.

 

Szaunákhoz ajánlott kályha mérete:

  • 2 - 4 m3  /  3kw
  • 3 - 6 m3   /  4,5 kw
  • 5 - 9 m3  /  6 kw
  • 7 - 13 m3  /  8 kw
  • 9 - 16 m3  /  9 kw
  • 11-19 m3  / 10,5 kw
  • 13 - 22 m3  /  12 kw
  • 18 - 28 m3  /  15 kw

 

2. Hőmérő és páramérő : Az ajánlott hőmérséklet fejmagasságban: 75 - 90 C fok (idősebbeknek és kezdőknek: 75 - 80 C fok ajánlott). A szaunázás közbeni legmagasabb páratartalom: 100 C fokon 9 % és 75 C fokon pedig 22 %. Legtöbben elfelejtik kalibrálni saját szaunájukban a páratartalommérőt, ezért az nem valós értékeket mutat. Másfél órai száraz kb. 90 C fokra történő felfűtés esetén a műszernek 12 % - os relatív páratartalmat kellene mutatnia. Ha ettől eltér, akkor a páramérőt a falról leakasztva, hátul 12 % -os értékre kell beállítani, így mindig a megfelelő értéket fogja mutatni a későbbiekben.

 

3. Homokóra: Az ideális szaunázási idő 20-40 perc, amelyet ajánlott egyszer-kétszer 10 percre megszakítani. Perifériás keringési rendellenesség, például visszeresség és szívbetegség esetén azonban nem ajánlott a szaunában tartózkodni. Kezdetben 8-10 percnél tovább ne tartózkodjunk bent a kabinban! Ezt a periódust maximum 3-4 alkalommal ismételjük meg. A rendszeres szaunázás stresszoldó hatású.

 

4. szauna ülőkendő: A szaunapadra leüléskor mindenképpen hasznos vagy egy kis törölközőt, vagy külön erre a célra rendszeresített papír vagy textil ülőkét helyezni higiéniai megfontolásból, elsősorban közösségi szaunákban (Ügyeljünk arra, hogy mindig ugyanazt a felét használjuk!).

 

5. szaunaméz: Mézek és klasszikus szaunaillatok keverékéből készült készítmény. Ez a biológiailag aktív termék puhítja a bőrt, és pozítív hatással van a közérzetre. A benne található illóolaj jobb kedvre derít és segíti a logikus gondolkodást, fokozza a környezet érzékelését. Nem tartalmaz tartósítószert, antioxidánsokat és mesterséges színezéket sem. Csak külső használatra! Használata nem javasolt mézkészítményekre érzékeny személyek számára. Két szaunázás között helyezze a mézet a tiszta, nedves bőrre, és finoman maszírozza be a bőr felső rétegeibe. Hagyja a bőr felületén 2-3 percig. Ezután vízsugárral finoman öblítse le. A legmegfelelőbb hatást úgy éri el, ha használata után közvetlenül mellőzi a szappan vagy tufürdő használatát.

 

6. szaunaillatanyag: Közösségi szaunákban mindig kérdezzük meg a velünk együtt szaunázókat,hogy zavarja e őket, ha vizet, vagy illóolaj-keveréket locsolunk a szaunakövekre?
Soha nem szabad tisztán csak illóolajat csepegtetni a kövekre! Mindig vízzel keverjük fel, mert tüzet okozhat. Ajánlott mennyiség: néhány csepp egy kanál vízben.


Friss hírek

Kültéri finn szauna.

Szauna után tényleg nem szabad egyből merülni?

2018-09-22

Az alábbi cikkben számos tévhitet szeretnénk eloszlatni a szaunázás utáni merüléssel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez
Szaunavezérlők használata

Szaunavezérlők használata

2018-02-21

Szaunavezérlők használatáról olvashat a következő cikkben, amiben segítséget nyújtunk Önnek a szaunavezérlő beüzemelésében.

Tovább a cikkhez