Miért nem kapunk hőgutát szaunázáskor? szaunázás, hatására, fokon, stressz, ajánlott

Abachi wellness Kft.

Szauna és szaunakellékek


Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

Telefon: +36703355049

E-mail: info@abachiszauna.hu

 

Egyedi méretű szaunák tervezése építése.

Több mint 10 éves szauna építési  tapasztalat! 

Kérje árajánlatunkat  most egyedi építésű szaunánkra. Árajánlatunkat 48 órán belül elküldjük az ajánlatkérő részére!

Javasoljuk, hogy vegye igénybe szakembereink által nyújtott legmegfelelőbb tervezést és tanácsadást. Nagyon fontos a szaunák megépítése előtt, a minél precízebb tervezés és előkészítés.  Szauna árajánlathoz csak egy külső alapterületi méretre van szükség, illetve hogy  beltéri vagy kültéri  szauna iránt érdeklődik.  Fő tevékenységünk  egyedi finn beltéri és kültéri  szaunák építése ( pl. infra szauna, kombi szauna, bio szauna, só szauna, hordó szauna házak és gőzkabinok, kül- és beltéri dézsafürdők), szauna alapanyagok gyártása, továbbá kölönféle szauna tartozékok forgalmazása, melyekkel még élvezetesebbé tehető a szaunázás.

Tovább

Elérhetőségek

Abachi welness Kft.

Szauna és szaunakellékek

Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

 

Ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban!


Telefon: +36703355049

Nyitvatartás:  H-P 9-16.

                     Sz-V Zárva 

info@abachiszauna.hu

 

 


Miért nem kapunk hőgutát szaunázáskor?

Miért nem kapunk hőgutát szaunázáskor?

2011.06.20.

A hőguta a legsúlyosabb, magas hőmérséklet hatására kialakult állapot, amikor a szervezet belső testhőmérséklete életveszélyes mértékben megnő.


A szaunázás egészségünk megőrzésében, erőnlétünk és fittségünk javításában napjaink egyik legkiemelkedőbb eszköze. A rendszeres szaunázással testünk megszabadul a felhalmozódott méreganyagoktól. További pozitív hatásai közé sorolhatjuk még a fogyás és alakformálás gyorsítását, a bőr szépítését, és nem utolsó sorban a stressz elűzését. Egy-egy stresszes nap után kb. fél óra szanuázás segít az ellazulásban, a nap folyamán szervezetünket ért stressz káros következményeinek a feldogozásában.

 

Nagyon magas hőmérséklet hatására nyáron sok ember kap hőgutát, amikor tartós meleg hatására az ember összeesik. Ilyenkor megszűnik az izzadás és a szervezet belső testhőmérséklete nagy mértékben megnövekszik.

Szaunázás közben ilyen nem történhet velünk, amit bizonyít az , hogy napjainkban már egyre elterjedtebb a szaunázás,így biztonságosnak mondható.

Ennek oka, hogy szaunánkba leginkább meztelenül szaunázunk, így nem akadályozza meg semmi a bőrünkön keresztül történő párologtatást és így kialakult hűtés, a bőr izzadsággal történő nedvesedése hatására, a lehető legmagasabb fokot éri el.

Oka lehet még az is,hogy ha a szaunázó ellazultan szaunázik, a szervezet csak a meleggel érintkezik, az izomrendszer azonban nem terhelődik meg annyira, hogy érzékelje a magas hőfokot. Tehát fontos, hogy betartsuk a szaunázás szabályait, hogy megfelelő ruhában és megfelelő  hőmérsékleten ,megfelelő időtartamban szaunázzunk.

 

Fontos információk:

  • Az ajánlott hőmérséklet fejmagasságban: 75 - 90 C fok (idősebbeknek és kezdőknek: 75 - 80 C fok ajánlott).

 

  • A szaunázás közbeni legmagasabb páratartalom: 100 C fokon 9 % és 75 C fokon pedig 22 %.

 

  • Legtöbben elfelejtik kalibrálni saját szaunájukban a páratartalommérőt, ezért az nem valós értékeket mutat.


Friss hírek

Kültéri finn szauna.

Szauna után tényleg nem szabad egyből merülni?

2018-09-22

Az alábbi cikkben számos tévhitet szeretnénk eloszlatni a szaunázás utáni merüléssel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez
Szaunavezérlők használata

Szaunavezérlők használata

2018-02-21

Szaunavezérlők használatáról olvashat a következő cikkben, amiben segítséget nyújtunk Önnek a szaunavezérlő beüzemelésében.

Tovább a cikkhez