Miért nem kapunk hőgutát szaunázáskor? szaunázás, hatására, fokon, stressz, ajánlott

Abachi wellness Kft.

Szauna és szaunakellékek


Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

Telefon: +36703355049

E-mail: info@abachiszauna.hu

Egyedi szaunák tervezése

Javasoljuk, hogy vegye igénybe szakembereink által nyújtott legmegfelelőbb tervezést és tanácsadást. Nagyon fontos a szaunák megépítése előtt, a minél precízebb tervezés és előkészítés. Rendszeresen új akciókkal és kedvezményekkel kedveskedünk vásárloinknak itt a webshopon és Gödöllőn! Tevékenységeink közé tartozik az egyedi finn szaunák építése ( pl. infra szauna, kombi szauna, bio szauna, só szauna, só barlangok, só szobák, hordó szauna házak és gőzkabinok, kül- és beltéri dézsafürdők), szauna alapanyagok gyártása, továbbá kölönféle szauna tartozékok forgalmazása, melyekkel még élvezetesebbé tehető a szaunázás.

Tovább

Elérhetőségek

Abachi welness Kft.

Szauna és szaunakellékek

Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

 

Telefon: +36703355049

 

info@abachiszauna.hu

 

 


Miért nem kapunk hőgutát szaunázáskor?

Miért nem kapunk hőgutát szaunázáskor?

2011.06.20.

A hőguta a legsúlyosabb, magas hőmérséklet hatására kialakult állapot, amikor a szervezet belső testhőmérséklete életveszélyes mértékben megnő.


A szaunázás egészségünk megőrzésében, erőnlétünk és fittségünk javításában napjaink egyik legkiemelkedőbb eszköze. A rendszeres szaunázással testünk megszabadul a felhalmozódott méreganyagoktól. További pozitív hatásai közé sorolhatjuk még a fogyás és alakformálás gyorsítását, a bőr szépítését, és nem utolsó sorban a stressz elűzését. Egy-egy stresszes nap után kb. fél óra szanuázás segít az ellazulásban, a nap folyamán szervezetünket ért stressz káros következményeinek a feldogozásában.

 

Nagyon magas hőmérséklet hatására nyáron sok ember kap hőgutát, amikor tartós meleg hatására az ember összeesik. Ilyenkor megszűnik az izzadás és a szervezet belső testhőmérséklete nagy mértékben megnövekszik.

Szaunázás közben ilyen nem történhet velünk, amit bizonyít az , hogy napjainkban már egyre elterjedtebb a szaunázás,így biztonságosnak mondható.

Ennek oka, hogy szaunánkba leginkább meztelenül szaunázunk, így nem akadályozza meg semmi a bőrünkön keresztül történő párologtatást és így kialakult hűtés, a bőr izzadsággal történő nedvesedése hatására, a lehető legmagasabb fokot éri el.

Oka lehet még az is,hogy ha a szaunázó ellazultan szaunázik, a szervezet csak a meleggel érintkezik, az izomrendszer azonban nem terhelődik meg annyira, hogy érzékelje a magas hőfokot. Tehát fontos, hogy betartsuk a szaunázás szabályait, hogy megfelelő ruhában és megfelelő  hőmérsékleten ,megfelelő időtartamban szaunázzunk.

 

Fontos információk:

  • Az ajánlott hőmérséklet fejmagasságban: 75 - 90 C fok (idősebbeknek és kezdőknek: 75 - 80 C fok ajánlott).

 

  • A szaunázás közbeni legmagasabb páratartalom: 100 C fokon 9 % és 75 C fokon pedig 22 %.

 

  • Legtöbben elfelejtik kalibrálni saját szaunájukban a páratartalommérőt, ezért az nem valós értékeket mutat.


Friss hírek

Kültéri finn szauna.

Szauna után tényleg nem szabad egyből merülni?

2018-09-22

Az alábbi cikkben számos tévhitet szeretnénk eloszlatni a szaunázás utáni merüléssel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez
Szaunavezérlők használata

Szaunavezérlők használata

2018-02-21

Szaunavezérlők használatáról olvashat a következő cikkben, amiben segítséget nyújtunk Önnek a szaunavezérlő beüzemelésében.

Tovább a cikkhez