Mekkora hőmérsékletig mondható a szaunázás biztonságosnak? lehet, hőmérsékleten, hőmérséklet, maximum, magas

Abachi wellness Kft.

Szauna és szaunakellékek


Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

Telefon: +36703355049

E-mail: info@abachiszauna.hu

 

Egyedi méretű szaunák tervezése építése.

Javasoljuk, hogy vegye igénybe szakembereink által nyújtott legmegfelelőbb tervezést és tanácsadást. Nagyon fontos a szaunák megépítése előtt, a minél precízebb tervezés és előkészítés.  Fő tevékenységünk  egyedi finn beltéri és kültéri  szaunák építése ( pl. infra szauna, kombi szauna, bio szauna, só szauna, , só szobák, hordó szauna házak és gőzkabinok, kül- és beltéri dézsafürdők), szauna alapanyagok gyártása, továbbá kölönféle szauna tartozékok forgalmazása, melyekkel még élvezetesebbé tehető a szaunázás.

Tovább

Elérhetőségek

Abachi welness Kft.

Szauna és szaunakellékek

Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

 

Ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban!


Telefon: +36703355049

Nyitvatartás:  H-P 9-16.

                     Sz-V Zárva 

info@abachiszauna.hu

 

 


Mekkora hőmérsékletig mondható a szaunázás biztonságosnak?

Mekkora hőmérsékletig mondható a szaunázás biztonságosnak?

2011.06.07.

A finn embereknek a 150 °C - on történő szaunázás nem szokatlan, hisz náluk ez megszokott. A következő cikkben megtudhatja, hogy mekkora az a hőmérséklet, amelyben ajánlatos és biztonságos szaunázni.

A Finnországban megrendezett Szauna világbajnokságon egy versenyző 110°C- nál esett össze. Testén számos égési sérülés volt látható. Egy szaunában ülni magas hőmérsékleten igen nagy őrültségnek számít, de a versenyzők már évek óta részt vesznek ezen az eseményen. Milyen forró lehet maximálisan egy szauna? Meddig lehet felmelegíteni egy szaunát, hogy ne legyen káros egészségünkre? Ezekere a kérdésekre kap választ, ha elolvassa cikkünket. "A legtöbb ember 80°C- on szaunázik 10 percet, 5-6-szor megismételve. " mondta Kristian Miettinen a Finnish Sauna Society vezérigazgatója.

 

 

Általánosságban elmondható, hogy a 80-90°C (maximum 100°C) elegendő ahhoz, hogy a szauna kifejtse jótékony hatását. Néhány rendszeresen szaunázó ember képes 150°C- os szaunában is benttarrtózkodni, de csak egy rövid ideig.

Magas hőmérsékleten történő szaunázáshoz ajánlott papucsot és törölközőt vinni, mert a fából készült szaunapadok igen forrók is lehetnek.

Tartósan magas hőmérsékleten tartózkodó emberek felhevült teste ájuláshoz is vezethet, ezért fontos betartani a szabályokat. A  szívbetegeknek, asztmásoknak, magasvérnyomású embereknek maximum 90°C ajánlott, a terhes nőknek pedig 70°C.

 

A több szintes padokkal ellátott szaunákban a hőmérséklet különböző lehet. Az alacsonyan található padokon, sokkal alacsonyabb a hőmérséklet, mint a fentebb találhatókon. A kövekre locsolt víztől is melegebbenk érezzük a szaunát, miközben annak hőmérséklete nem változott.


Friss hírek

Kültéri finn szauna.

Szauna után tényleg nem szabad egyből merülni?

2018-09-22

Az alábbi cikkben számos tévhitet szeretnénk eloszlatni a szaunázás utáni merüléssel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez
Szaunavezérlők használata

Szaunavezérlők használata

2018-02-21

Szaunavezérlők használatáról olvashat a következő cikkben, amiben segítséget nyújtunk Önnek a szaunavezérlő beüzemelésében.

Tovább a cikkhez