Mekkora hőmérsékletig mondható a szaunázás biztonságosnak? lehet, hőmérsékleten, hőmérséklet, maximum, magas

Abachi wellness Kft.

Szauna és szaunakellékek


Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

Telefon: +36703355049

E-mail: info@abachiszauna.hu

 

Egyedi méretű szaunák tervezése építése.

Több mint 10 éves szauna építési  tapasztalat! 

Kérje árajánlatunkat  most egyedi építésű szaunánkra. Árajánlatunkat 48 órán belül elküldjük az ajánlatkérő részére!

Javasoljuk, hogy vegye igénybe szakembereink által nyújtott legmegfelelőbb tervezést és tanácsadást. Nagyon fontos a szaunák megépítése előtt, a minél precízebb tervezés és előkészítés.  Szauna árajánlathoz csak egy külső alapterületi méretre van szükség, illetve hogy  beltéri vagy kültéri  szauna iránt érdeklődik.  Fő tevékenységünk  egyedi finn beltéri és kültéri  szaunák építése ( pl. infra szauna, kombi szauna, bio szauna, só szauna, hordó szauna házak és gőzkabinok, kül- és beltéri dézsafürdők), szauna alapanyagok gyártása, továbbá kölönféle szauna tartozékok forgalmazása, melyekkel még élvezetesebbé tehető a szaunázás.

Tovább

Elérhetőségek

Abachi welness Kft.

Szauna és szaunakellékek

Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

 

Ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban!


Telefon: +36703355049

Nyitvatartás:  H-P 9-16.

                     Sz-V Zárva 

info@abachiszauna.hu

 

 


Mekkora hőmérsékletig mondható a szaunázás biztonságosnak?

Mekkora hőmérsékletig mondható a szaunázás biztonságosnak?

2011.06.07.

A finn embereknek a 150 °C - on történő szaunázás nem szokatlan, hisz náluk ez megszokott. A következő cikkben megtudhatja, hogy mekkora az a hőmérséklet, amelyben ajánlatos és biztonságos szaunázni.

A Finnországban megrendezett Szauna világbajnokságon egy versenyző 110°C- nál esett össze. Testén számos égési sérülés volt látható. Egy szaunában ülni magas hőmérsékleten igen nagy őrültségnek számít, de a versenyzők már évek óta részt vesznek ezen az eseményen. Milyen forró lehet maximálisan egy szauna? Meddig lehet felmelegíteni egy szaunát, hogy ne legyen káros egészségünkre? Ezekere a kérdésekre kap választ, ha elolvassa cikkünket. "A legtöbb ember 80°C- on szaunázik 10 percet, 5-6-szor megismételve. " mondta Kristian Miettinen a Finnish Sauna Society vezérigazgatója.

 

 

Általánosságban elmondható, hogy a 80-90°C (maximum 100°C) elegendő ahhoz, hogy a szauna kifejtse jótékony hatását. Néhány rendszeresen szaunázó ember képes 150°C- os szaunában is benttarrtózkodni, de csak egy rövid ideig.

Magas hőmérsékleten történő szaunázáshoz ajánlott papucsot és törölközőt vinni, mert a fából készült szaunapadok igen forrók is lehetnek.

Tartósan magas hőmérsékleten tartózkodó emberek felhevült teste ájuláshoz is vezethet, ezért fontos betartani a szabályokat. A  szívbetegeknek, asztmásoknak, magasvérnyomású embereknek maximum 90°C ajánlott, a terhes nőknek pedig 70°C.

 

A több szintes padokkal ellátott szaunákban a hőmérséklet különböző lehet. Az alacsonyan található padokon, sokkal alacsonyabb a hőmérséklet, mint a fentebb találhatókon. A kövekre locsolt víztől is melegebbenk érezzük a szaunát, miközben annak hőmérséklete nem változott.


Friss hírek

Kültéri finn szauna.

Szauna után tényleg nem szabad egyből merülni?

2018-09-22

Az alábbi cikkben számos tévhitet szeretnénk eloszlatni a szaunázás utáni merüléssel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez
Szaunavezérlők használata

Szaunavezérlők használata

2018-02-21

Szaunavezérlők használatáról olvashat a következő cikkben, amiben segítséget nyújtunk Önnek a szaunavezérlő beüzemelésében.

Tovább a cikkhez