Különböző országok szaunái, gőzfürdői török, fürdők, fürdő, beteg, fürdőket

Abachi wellness Kft.

Szauna és szaunakellékek


Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

Telefon: +36703355049

E-mail: info@abachiszauna.hu

 

Egyedi méretű szaunák tervezése építése.

Több mint 10 éves szauna építési  tapasztalat! 

Kérje árajánlatunkat  most egyedi építésű szaunánkra. Árajánlatunkat 48 órán belül elküldjük az ajánlatkérő részére!

Javasoljuk, hogy vegye igénybe szakembereink által nyújtott legmegfelelőbb tervezést és tanácsadást. Nagyon fontos a szaunák megépítése előtt, a minél precízebb tervezés és előkészítés.  Szauna árajánlathoz csak egy külső alapterületi méretre van szükség, illetve hogy  beltéri vagy kültéri  szauna iránt érdeklődik.  Fő tevékenységünk  egyedi finn beltéri és kültéri  szaunák építése ( pl. infra szauna, kombi szauna, bio szauna, só szauna, hordó szauna házak és gőzkabinok, kül- és beltéri dézsafürdők), szauna alapanyagok gyártása, továbbá kölönféle szauna tartozékok forgalmazása, melyekkel még élvezetesebbé tehető a szaunázás.

Tovább

Elérhetőségek

Abachi welness Kft.

Szauna és szaunakellékek

Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

 

Ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban!


Telefon: +36703355049

Nyitvatartás:  H-P 9-16.

                     Sz-V Zárva 

info@abachiszauna.hu

 

 


Különböző országok szaunái, gőzfürdői

Különböző országok szaunái, gőzfürdői

2011.05.23.

Az alábbi cikkben sok érdekességet olvashat a japán hőforrások elragadó gőzfürdőiről, továbbá a római, török, mexikói fürdőkről.

 

Japán:

A japán onsenek a világ egyik leghíresebb gyógyfürdői, mely a forró vulkanikus gőzből táplálkoznak. A gyógyfürdők a természet eldugott zugaiban találhatók. Ezek az onsenek, csak úgy mint a szaunák javítják a vérkeringést, valamint a bőr rugalmasságát. Folyóvizek mellet, hegyoldalakban, tengerparton, szurdokban található fürdők látványa miatt is odavonza a turistákat. Azt mondják, hogy aki három napig fürdött a Shirahone forrásainak vizében, az utána három évig nem lesz beteg.

 

Mexikó:

Számos korabeli forrásrészlet szól a mexikói gőzkabinokról.  A fürdőkben folyamatosan táplálták és fújták a tüzet, illetve masszírozással és egyéb módszerekkel kezelték a fürdővendégek beteg vagy csupán megfáradt tagjait. Szokásos volt az aztékok körében, hogy a gőzben felhevült és kipirosodott bőrt a fürdő személyzetét alkotó nők kukoricahéjjal vagy szárral ütögették gyógyászati célból. A fürdők dolgozóit szinte szentként tisztelték, megbecsültségük feltehetően nagyobb volt, mint az orvosoké.

 

Törökország:

A török fürdők ( Hamam) a római-bizánci-török hagyományok keveredésével született. Az első török fürdő az 1300-as évek elején épült. Magyarországra a török megszállás idején épüítettetek fürdőket. A Gellért fürdő vagy a Rudas fürdő még mindig őrzi a török vonásokat. Ezen kívül az 1500-as években az ország számos területén (Budán, Szegeden, Esztergomban, Szolnokon és Egerben) is építettek a törökök fürdőket. A török hagyományoknak megfelelően nem csak kikapcsolódásként szolgáltak ezek a fürdők. Temetéseket, esküvőket és különböző szertartásokat is tartottak itt. Érdekességként elmondható, hogy a víz felmelegítésének technikáját a rómaiaktól vették át.


Friss hírek

Kültéri finn szauna.

Szauna után tényleg nem szabad egyből merülni?

2018-09-22

Az alábbi cikkben számos tévhitet szeretnénk eloszlatni a szaunázás utáni merüléssel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez
Szaunavezérlők használata

Szaunavezérlők használata

2018-02-21

Szaunavezérlők használatáról olvashat a következő cikkben, amiben segítséget nyújtunk Önnek a szaunavezérlő beüzemelésében.

Tovább a cikkhez