Infraszauna építése otthon befogadó, infrakabin, vezeték, helyiség, legyen

Abachi wellness Kft.

Szauna és szaunakellékek


Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

Telefon: +36703355049

E-mail: info@abachiszauna.hu

Egyedi szaunák tervezése

Javasoljuk, hogy vegye igénybe szakembereink által nyújtott legmegfelelőbb tervezést és tanácsadást. Nagyon fontos a szaunák megépítése előtt, a minél precízebb tervezés és előkészítés. Rendszeresen új akciókkal és kedvezményekkel kedveskedünk vásárloinknak itt a webshopon és Gödöllőn! Tevékenységeink közé tartozik az egyedi finn szaunák építése ( pl. infra szauna, kombi szauna, bio szauna, só szauna, só barlangok, só szobák, hordó szauna házak és gőzkabinok, kül- és beltéri dézsafürdők), szauna alapanyagok gyártása, továbbá kölönféle szauna tartozékok forgalmazása, melyekkel még élvezetesebbé tehető a szaunázás.

Tovább

Elérhetőségek

Abachi welness Kft.

Szauna és szaunakellékek

Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

 

Telefon: +36703355049

 

info@abachiszauna.hu

 

 


Infraszauna építése otthon

Infraszauna építése otthon

2011.06.07.

Infraszaunáját otthon is könnyedén megépítheti, miután elolvasta a következő cikket.

Infraszauna építés otthon is igazán egyszerű. Méretre gyártott infrakabinjaink épületen belül szinte bárhová telepíthetőek ahol a befogadó helyiség megfelel az alábbi feltételeknek. Az infrakabin helyén legyen könnyen tisztítható, vízszintes padló. Uszodatérben és vizesblokk közelében történő telepítés esetén meg kell védeni az infrakabint a magas párától és a közvetlen vízhatástól. Hogy elkerüljük a fafelületek vízzel való fröcskölését, célszerű az infrakabint a vizes blokkoktól például egy válaszfallal megvédeni.

 

Az infrakabint befogadó helyiség belmagassága legyen min. 180 cm. A kabinból használat közben elhasznált, langyos levegő áramlik ki, melynek a befogadó helyiségből történő kivezetését a befogadó helyiség szellőztetésével lehet biztosítani. Kérje ki az előzetes helyszíni szemle során munkatársunk véleményét. A kifelé nyíló kabinajtó számára kötelező szabad teret biztosítani !

Amennyiben a leendő infrakabin teljesen kitölti a befogadó helyiséget, a helyiség bejáratának szélessége minimum 70, magassága 190 cm kell legyen !
Tekintve, hogy az infrakabin mesterségesen szárított, vegyileg kezeletlen faanyagokból készül, annak befogadó helyiségében a levegő páratartalma nemhaladhatja meg a 75 %-ot!

Infra használat közben, a hagyományos finn szaunával ellentétben, az Infra kabinban maximum 45-55 °C fokos belső hőmérséklet alakul ki, ezért infra fürdőzéskor a kabin befogadó helyiségében min.18 °C hőmérsékletet kell tudni biztosítani! Infra kabin kültéribe nem telepíthető!

Az alábbi táblázat segít Önnek, hogy az infrakabinhoz hozzá tudja rendelni a megfelelő elektromos teljesítményt. A táblázatból kiolvasható az előírt áramvezető vezeték keresztmetszete, valamint a kabinhoz szükséges biztosíték teljesítménye.

Infrakabin teljesítmény Elektromos vezeték (mm2) Biztosíték

  • 2,0 kW 230 V 3 x 1,5 réz 1 x 10 A
  • 2,4 kW 230 V 3 x 1,5 réz 1 x 16 A
  • 2,8 kW 230 V 3 x 2,5 réz 1 x 16 A
  • 3,2 kW 230 V 3 x 2,5 réz 1 x 16 A
  • 3,2 kW 400 V 5 x 1,5 réz 3 x 10 ACélszerű az infrakabinhoz külön biztosítékokat hozzárendelni, az áramszolgáltató vezetéket pedig a kabin 2 m-es körzetén belül egy leválasztó kapcsolóval ellátni. Az áramszolgáltató vezeték kiállási helyének tervezéséhez szakembereink rendelkezésére állnak!

Áramszolgáltató vezeték az érvényes szabvány szerint kiépített, EPH rendszerbe bekötött 3, vagy 5 eres rézvezeték. Célszerű továbbá az infrakabin áramszolgáltató vezetékére egy életvédelmi FI relét csatlakoztatni az elektromos balesetek elkerülése végett !

Az infrakabinon belüli infrasugárzók számának és helyének meghatározásakor legfontosabb szempont, hogy lábainkat, valamint felsőtestünk elülső és hátulsó felét, azaz testfelületünk min. 75 %-át, egyforma intenzitással érje a mélymeleg terápiás hosszúhullámú infravörös sugár.


SZÓLJ HOZZÁ!

Friss hírek

Kültéri finn szauna.

Szauna után tényleg nem szabad egyből merülni?

2018-09-22

Az alábbi cikkben számos tévhitet szeretnénk eloszlatni a szaunázás utáni merüléssel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez
Szaunavezérlők használata

Szaunavezérlők használata

2018-02-21

Szaunavezérlők használatáról olvashat a következő cikkben, amiben segítséget nyújtunk Önnek a szaunavezérlő beüzemelésében.

Tovább a cikkhez