Finn szaunákról röviden szauna, elterjedt, szerint, szaunák, Finnországban

Abachi wellness Kft.

Szauna és szaunakellékek


Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

Telefon: +36703355049

E-mail: info@abachiszauna.hu

 

Egyedi méretű szaunák tervezése építése.

Több mint 10 éves szauna építési  tapasztalat! 

Kérje árajánlatunkat  most egyedi építésű szaunánkra. Árajánlatunkat 48 órán belül elküldjük az ajánlatkérő részére!

Javasoljuk, hogy vegye igénybe szakembereink által nyújtott legmegfelelőbb tervezést és tanácsadást. Nagyon fontos a szaunák megépítése előtt, a minél precízebb tervezés és előkészítés.  Szauna árajánlathoz csak egy külső alapterületi méretre van szükség, illetve hogy  beltéri vagy kültéri  szauna iránt érdeklődik.  Fő tevékenységünk  egyedi finn beltéri és kültéri  szaunák építése ( pl. infra szauna, kombi szauna, bio szauna, só szauna, hordó szauna házak és gőzkabinok, kül- és beltéri dézsafürdők), szauna alapanyagok gyártása, továbbá kölönféle szauna tartozékok forgalmazása, melyekkel még élvezetesebbé tehető a szaunázás.

Tovább

Elérhetőségek

Abachi welness Kft.

Szauna és szaunakellékek

Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

 

Ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban!


Telefon: +36703355049

Nyitvatartás:  H-P 9-16.

                     Sz-V Zárva 

info@abachiszauna.hu

 

 


Finn szaunákról röviden

Finn szaunákról röviden

2012.01.31.

Bőrünk szereti a szauna jótékony hatását, mivel segít kitisztítani az eldugódott pórusokat, ezzel csodálatos ragyogást adva a testünkön található bőrfelületnek.

Ősi hagyományaik vannak a finn szaunáknak, mivel náluk már régóta elterjedt. Napjainkban már más hogy néznek ki ugyan, de Finnországban még mindig megtalálhatóak, az eredeti finn szaunaházak, füstházak és szaunafülék.

Az első írásos emlékek szerint meztelen emberek ütögették magukat faággal, hogy azután leöntsék magukat hidegvízzel. Nem tudhatjuk biztonsan, hogy azok az emberek finnek voltak-e, de az biztos, hogy napajiankban már miden finn háztartásban található szauna, mivel nekik ez nem egyáltaláos kikapcolsódási forma.

Érdekesnek mondható, hogy csak a XX. század közepétől kezdődően nőtt meg az érdeklődés és a kereslet a szaunaépítés iránt mindenhol a világon, s mivel Finnország döntő szerepet vállalt mindebben, a szauna hazájának tekintjük.

A finn szauna kétezer éves múltra tekint vissza. A XIX. századig elterjedt volt a használata, azonban egy téves hiedelem miatt, amely szerint a szauna betegségeket terjeszt. A hagyomány majdnem teljesen kiveszett, kivéve a finneknél. Funkciójukat tekintve ezek a fülkék sokféle feladatot elláttak, például használták mosókonyhaként, vagy vallási szertartások helyszínei voltak (fizikai, szellemi megtisztulás), illetve gyógyítóhelyként is számontartották. A szauna a melegnek és a füstnek köszönhetően a ház leghigiénikusabb része volt, sok asszony hozta világra itt gyermekét annak idején.

És mit jelent a szauna ma? Relaxálást, pihenést, gyógyulást, megtisztulást – és még sok mindent, attól függ, kinek mi a célja, de egy valami biztos: vannak dolgok, amik nem változnak, s a hagyományokat tisztelve mi is átérezhetjük őseink nyugalmát.

Kül illetve beltéri finn szaunák, infra és kombi kabinok, gõz kabinok. Kizárólag svéd és finn szauna alapanyagok, szauna tartozékok széles választéka, baráti árakon. Az általunk kivitelezett szaunák a minõség és az esztétika jegyében, fejlett technológiai megoldások felhasználásával készülnek. Szauna építésben járatos, gondos kezek munkái. E tényeknek köszönhetõen minden termékünk hozza a szakmai elismerést és garantálja vásárlóink elégedettségét.

 

A szauna elterjedésének élén változatlanul szülőhazája áll, ahol több mint 1,4 millió szaunafürdő található, azonban közülük csak kevés a közfürdő jellegű.

A szauna használata Finnországban általánosan elterjedt, eltekintve néhány területétől, amelynek svéd nyelvű a lakossága - Rantasalu professzor beszámolója szerint. A számítások szerint Finnországban 3,5-4 millió ember élvezi rendszeresen a szaunafürdőzés örömeit.

A szomszédos Ausztriában, Svájcban, Hollandiában, ezen kívül
Norvégiában és Svédországban is, ahol Talve professzor szerint a szauna korábban a Finnországgal határos területek kivételével egyáltalán nem volt elterjedt, hasonlóképpen növekszik a szaunák száma, mint nálunk. Lassabban, ugyanakkor folyamatosan fejlődik a fürdőzésnek ez a formája Európa többi országában is, Dél-Afrikában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Japánban és Dél-Amerika szinte minden országában.

Néha a szauna a többi fürdőzési szokást is felváltja. Úgy tűnik hogy Japánban a szauna átveszi a „japán fürdő (furo)” szerepét, amely egy szokatlanul forró vizű fürdő. Különösen érdekesek az oroszországi szaunavizsgálatok, ahol széles körben elterjedt a gőzfürdő („banja”). Az utóbbi években ezt is egyre inkább felváltja a klinikákon és a gyógyüdülő helyeken a szauna.


SZÓLJ HOZZÁ!

Friss hírek

Kültéri finn szauna.

Szauna után tényleg nem szabad egyből merülni?

2018-09-22

Az alábbi cikkben számos tévhitet szeretnénk eloszlatni a szaunázás utáni merüléssel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez
Szaunavezérlők használata

Szaunavezérlők használata

2018-02-21

Szaunavezérlők használatáról olvashat a következő cikkben, amiben segítséget nyújtunk Önnek a szaunavezérlő beüzemelésében.

Tovább a cikkhez