Finn füstszauna füstszaunák, akkor, szaunázás, külföldi, szauna

Szauna termékek


Elérhetőségek

Abachi welness Kft.

Szauna és szaunakellékek

Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

 

Telefon: +36703355049

 

info@abachiszauna.hu

 

 Finn füstszauna

Finn füstszauna

2011.05.23.

A vuokatti füstszaunák azért váltak olyan híressé, mert a szaunaházak tetején nem található kémény, ezért a füst csak a szelelőnyílásokon keresztül távozik, így igazán különlegesnek számít a külföldi turisták körében.

 

A füstszaunák kívülről úgy néznek ki, mint egy kis faház, amelyben egy szaunakályha található ( leginkább fatüzelésű kályhák).

Leggyakrabban nyírfával szokták befűteni a szauna helységét szaunázás előtt három, vagy négy órával. A keletkező füst az ajtón keresztül távozik, mivel a ház tetején nincs kivezetőnyílás, se kémény. Majd 3-4 óra elteltével, mikor már nincs füst a faházban, akkor lehet megkezdeni a szaunázást. Legfontosabb, hogy amikor leülünk a szaunapadokra, akkor figyeljünk arra, hogy a padok a füsttől kormosak. A füst és a korom megadja a szaunázás különös finn hangulatát.

 

Orvos szakértők szerint a füst szauna nem mondható egészségtelennek, ugyanakkor egészségesebbnek se mondható a finn szaunánál. A füstmérgezésre fokozottan kell figyelni.

A kályha felett található víztartályban forró víz felmelegedik, majd ezt mosakodásra használják.

A füstszaunák elterjedésének oka, hogy a többi szaunákhiz képest a füstszaunák hangulata visszaidézi a régi finn szaunázási szokásokat. A külföldi vendégeknek ez különlegességnek számít, így szállodákban előszeretettel építenek füstszaunákat, ezzel is magukhoz csalogatva a külföldi vendégeket.


SZÓLJ HOZZÁ!

Friss hírek

Szauna után tényleg nem szabad egyből merülni?

2018-09-22

Kültéri finn szauna.

Az alábbi cikkben számos tévhitet szeretnénk eloszlatni a szaunázás utáni merüléssel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez

Szaunavezérlők használata

2018-02-21

Szaunavezérlők használata

Szaunavezérlők használatáról olvashat a következő cikkben, amiben segítséget nyújtunk Önnek a szaunavezérlő beüzemelésében.

Tovább a cikkhez