Finn füstszauna füstszaunák, akkor, szaunázás, külföldi, szauna

Abachi wellness Kft.

Szauna és szaunakellékek


Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

Telefon: +36703355049

E-mail: info@abachiszauna.hu

 

Egyedi méretű szaunák tervezése építése.

Több mint 10 éves szauna építési  tapasztalat! 

Kérje árajánlatunkat  most egyedi építésű szaunánkra. Árajánlatunkat 48 órán belül elküldjük az ajánlatkérő részére!

Javasoljuk, hogy vegye igénybe szakembereink által nyújtott legmegfelelőbb tervezést és tanácsadást. Nagyon fontos a szaunák megépítése előtt, a minél precízebb tervezés és előkészítés.  Szauna árajánlathoz csak egy külső alapterületi méretre van szükség, illetve hogy  beltéri vagy kültéri  szauna iránt érdeklődik.  Fő tevékenységünk  egyedi finn beltéri és kültéri  szaunák építése ( pl. infra szauna, kombi szauna, bio szauna, só szauna, hordó szauna házak és gőzkabinok, kül- és beltéri dézsafürdők), szauna alapanyagok gyártása, továbbá kölönféle szauna tartozékok forgalmazása, melyekkel még élvezetesebbé tehető a szaunázás.

Tovább

Elérhetőségek

Abachi welness Kft.

Szauna és szaunakellékek

Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

 

Ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban!


Telefon: +36703355049

Nyitvatartás:  H-P 9-16.

                     Sz-V Zárva 

info@abachiszauna.hu

 

 


Finn füstszauna

Finn füstszauna

2011.05.23.

A vuokatti füstszaunák azért váltak olyan híressé, mert a szaunaházak tetején nem található kémény, ezért a füst csak a szelelőnyílásokon keresztül távozik, így igazán különlegesnek számít a külföldi turisták körében.

 

A füstszaunák kívülről úgy néznek ki, mint egy kis faház, amelyben egy szaunakályha található ( leginkább fatüzelésű kályhák).

Leggyakrabban nyírfával szokták befűteni a szauna helységét szaunázás előtt három, vagy négy órával. A keletkező füst az ajtón keresztül távozik, mivel a ház tetején nincs kivezetőnyílás, se kémény. Majd 3-4 óra elteltével, mikor már nincs füst a faházban, akkor lehet megkezdeni a szaunázást. Legfontosabb, hogy amikor leülünk a szaunapadokra, akkor figyeljünk arra, hogy a padok a füsttől kormosak. A füst és a korom megadja a szaunázás különös finn hangulatát.

 

Orvos szakértők szerint a füst szauna nem mondható egészségtelennek, ugyanakkor egészségesebbnek se mondható a finn szaunánál. A füstmérgezésre fokozottan kell figyelni.

A kályha felett található víztartályban forró víz felmelegedik, majd ezt mosakodásra használják.

A füstszaunák elterjedésének oka, hogy a többi szaunákhiz képest a füstszaunák hangulata visszaidézi a régi finn szaunázási szokásokat. A külföldi vendégeknek ez különlegességnek számít, így szállodákban előszeretettel építenek füstszaunákat, ezzel is magukhoz csalogatva a külföldi vendégeket.


SZÓLJ HOZZÁ!

Friss hírek

Kültéri finn szauna.

Szauna után tényleg nem szabad egyből merülni?

2018-09-22

Az alábbi cikkben számos tévhitet szeretnénk eloszlatni a szaunázás utáni merüléssel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez
Szaunavezérlők használata

Szaunavezérlők használata

2018-02-21

Szaunavezérlők használatáról olvashat a következő cikkben, amiben segítséget nyújtunk Önnek a szaunavezérlő beüzemelésében.

Tovább a cikkhez