A DEVImat™ padlófűtés beszerelése fűtőszőnyeg, fűtőszőnyeget, Devimat™, szőnyeg, végét

Abachi wellness Kft.

Szauna és szaunakellékek


Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

Telefon: +36703355049

E-mail: info@abachiszauna.hu

 

Egyedi méretű szaunák tervezése építése.

Több mint 10 éves szauna építési  tapasztalat! 

Kérje árajánlatunkat  most egyedi építésű szaunánkra. Árajánlatunkat 48 órán belül elküldjük az ajánlatkérő részére!

Javasoljuk, hogy vegye igénybe szakembereink által nyújtott legmegfelelőbb tervezést és tanácsadást. Nagyon fontos a szaunák megépítése előtt, a minél precízebb tervezés és előkészítés.  Szauna árajánlathoz csak egy külső alapterületi méretre van szükség, illetve hogy  beltéri vagy kültéri  szauna iránt érdeklődik.  Fő tevékenységünk  egyedi finn beltéri és kültéri  szaunák építése ( pl. infra szauna, kombi szauna, bio szauna, só szauna, hordó szauna házak és gőzkabinok, kül- és beltéri dézsafürdők), szauna alapanyagok gyártása, továbbá kölönféle szauna tartozékok forgalmazása, melyekkel még élvezetesebbé tehető a szaunázás.

Tovább

Elérhetőségek

Abachi welness Kft.

Szauna és szaunakellékek

Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

 

Ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban!


Telefon: +36703355049

Nyitvatartás:  H-P 9-16.

                     Sz-V Zárva 

info@abachiszauna.hu

 

 


A DEVImat™ padlófűtés beszerelése

devi padlófűtés

2011.08.11.

A DEVI fűtőszőnyeg mindössze 3mm helyet igényel a járólap alatt,ezért utólagos beépítéshez is használható. Részletesebben a termékről az alábbi cikkben olvashat.

A DEVI fűtőszőnyegek általános alkalmazási területei: Beltéri padlófűtés vékony rétegben, kiegészítő padlófűtés vékony rétegben, felújításokhoz, tehát a Devimat™ fűtőszőnyegek többféle alkalmazásra használhatók.
A Devimat™ fűtőszőnyeg használatával a kivitelezés lényegesen egyszerűbb, a szőnyeg könnyen kiteríthető, az öntapadó alj pedig megfelelően rögzíti a padlóhoz. Egyeres árnyékolt, műanyag hálóra szerelt vékony fűtőszál, két hidegvég kivezetéssel. Felújításokhoz ideális.

A DEVI 1996-ban mutatta be a DSVF típusú fűtőszőnyeget. Ez a típus a legtöbbet eladott fűtőszőnyeg a DEVI kínálatában. A fűtővezeték deformációs szilárdsága több mint 600N. Ezzel biztosak lehetünk abban, hogy a szőnyeg jól bírja a fektetési munkálatok alatti terheléseket. A DSVF szőnyeg minden esetben 0,5 m szélességben kapható. Hossza 1 m-től akár 20 m hosszig is terjedhet. Ugyanazon méreteken belül két teljesítményt is választhatunk, a 100 és a 150 W/m2 közül.

 

A DEVImat fűtőszőnyeg fektetése lépésről lépésre:

 

A Devimat™ lefektetése egyszerű, akár házilag is kivitelezhető. Fontos azonban, hogy az elektromos bekötést szakképzett villanyszerelő végezze el.

A következő útmutató alapján akár Ön is elvégezheti a fűtőszőnyeg fektetését.

 

1. Mérje meg a fűtendő felület méretét. A legegyszerűbb, ha a rendelkezésre álló szabad területről készít egy mérethelyes vázlatot és 50 cm szélességnek megfelelő téglalapokat rajzol rá. A téglalapok hossza alapján megkapja a szükséges Devimat™ hosszát.

 

2. Az elmozdításra kerülő tárgyak helyét jelölje meg, nehogy rossz helyre kerüljön a fűtőszőnyeg.

 

3. Vésse ki a padlóérzékelő csövének helyét. A kb. 10 mm mély horony kb. 1 m-re lógjon be a fűtött felületre. A cső padlóban lévő végét le kell zárni és a csövet rögzíteni. A cső másik végét a falban lévő horonyban kell a termosztát kötődobozához vezetni.

 

4. Mielőtt lefektetné az öntapadó szőnyeget tisztítsa meg a felületet, szükség esetén használjon pormegkötő anyagot. Miután ellenőrizte a fűtőszőnyeg épségét kezdheti a lefektetést.

 

5. Görgesse ki a fűtőszőnyeget. Ha eléri a fűtendő felület végét egyszerűen vágja el a hálót és folytassa a fektetést a már lefektetett csík mellet. Vigyázzon, nehogy elvágja a piros fűtőszálat. Ne nyomja le addig a szőnyeget amíg nem végzett a fektetéssel.

 

6. Ha elégedett az eredménnyel nyomogassa le a Devimat™ fűtőszőnyeget, hogy az leragadjon a felületre.

 

7. Fedje le egy réteg flexibilis csemperagasztóval, vagy önterülő aljzatkiegyenlítővel a fűtőszőnyeget, ügyelve, hogy ne sértse meg azt. Száradás után rakható a járólap. Minden esetben flexibilis ragasztót és flexibilis fugázót kell használni.

 

8. A padlóburkolat lerakása után, hagyja a padlót két hétig száradni, a fűtés csak ezután kapcsolható be.


Az alábbi linkre kattintva láthat egy videót a DEVI fűtőnyőnyeg egyszer fektetéséről:

http://www.youtube.com/watch?v=_BweQRjRYiM

 

Sok sikert!


SZÓLJ HOZZÁ!

Friss hírek

Kültéri finn szauna.

Szauna után tényleg nem szabad egyből merülni?

2018-09-22

Az alábbi cikkben számos tévhitet szeretnénk eloszlatni a szaunázás utáni merüléssel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez
Szaunavezérlők használata

Szaunavezérlők használata

2018-02-21

Szaunavezérlők használatáról olvashat a következő cikkben, amiben segítséget nyújtunk Önnek a szaunavezérlő beüzemelésében.

Tovább a cikkhez