A DEVImat™ padlófűtés beszerelése fűtőszőnyeg, fűtőszőnyeget, Devimat™, szőnyeg, végét

Abachi wellness Kft.

Szauna és szaunakellékek


Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

Telefon: +36703355049

E-mail: info@abachiszauna.hu

 

Egyedi méretű szaunák tervezése építése.

Javasoljuk, hogy vegye igénybe szakembereink által nyújtott legmegfelelőbb tervezést és tanácsadást. Nagyon fontos a szaunák megépítése előtt, a minél precízebb tervezés és előkészítés.  Fő tevékenységünk  egyedi finn beltéri és kültéri  szaunák építése ( pl. infra szauna, kombi szauna, bio szauna, só szauna, , só szobák, hordó szauna házak és gőzkabinok, kül- és beltéri dézsafürdők), szauna alapanyagok gyártása, továbbá kölönféle szauna tartozékok forgalmazása, melyekkel még élvezetesebbé tehető a szaunázás.

Tovább

Elérhetőségek

Abachi welness Kft.

Szauna és szaunakellékek

Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György 69 Berger udvar.

 

Ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban!


Telefon: +36703355049

Nyitvatartás:  H-P 9-16.

                     Sz-V Zárva 

info@abachiszauna.hu

 

 


A DEVImat™ padlófűtés beszerelése

devi padlófűtés

2011.08.11.

A DEVI fűtőszőnyeg mindössze 3mm helyet igényel a járólap alatt,ezért utólagos beépítéshez is használható. Részletesebben a termékről az alábbi cikkben olvashat.

A DEVI fűtőszőnyegek általános alkalmazási területei: Beltéri padlófűtés vékony rétegben, kiegészítő padlófűtés vékony rétegben, felújításokhoz, tehát a Devimat™ fűtőszőnyegek többféle alkalmazásra használhatók.
A Devimat™ fűtőszőnyeg használatával a kivitelezés lényegesen egyszerűbb, a szőnyeg könnyen kiteríthető, az öntapadó alj pedig megfelelően rögzíti a padlóhoz. Egyeres árnyékolt, műanyag hálóra szerelt vékony fűtőszál, két hidegvég kivezetéssel. Felújításokhoz ideális.

A DEVI 1996-ban mutatta be a DSVF típusú fűtőszőnyeget. Ez a típus a legtöbbet eladott fűtőszőnyeg a DEVI kínálatában. A fűtővezeték deformációs szilárdsága több mint 600N. Ezzel biztosak lehetünk abban, hogy a szőnyeg jól bírja a fektetési munkálatok alatti terheléseket. A DSVF szőnyeg minden esetben 0,5 m szélességben kapható. Hossza 1 m-től akár 20 m hosszig is terjedhet. Ugyanazon méreteken belül két teljesítményt is választhatunk, a 100 és a 150 W/m2 közül.

 

A DEVImat fűtőszőnyeg fektetése lépésről lépésre:

 

A Devimat™ lefektetése egyszerű, akár házilag is kivitelezhető. Fontos azonban, hogy az elektromos bekötést szakképzett villanyszerelő végezze el.

A következő útmutató alapján akár Ön is elvégezheti a fűtőszőnyeg fektetését.

 

1. Mérje meg a fűtendő felület méretét. A legegyszerűbb, ha a rendelkezésre álló szabad területről készít egy mérethelyes vázlatot és 50 cm szélességnek megfelelő téglalapokat rajzol rá. A téglalapok hossza alapján megkapja a szükséges Devimat™ hosszát.

 

2. Az elmozdításra kerülő tárgyak helyét jelölje meg, nehogy rossz helyre kerüljön a fűtőszőnyeg.

 

3. Vésse ki a padlóérzékelő csövének helyét. A kb. 10 mm mély horony kb. 1 m-re lógjon be a fűtött felületre. A cső padlóban lévő végét le kell zárni és a csövet rögzíteni. A cső másik végét a falban lévő horonyban kell a termosztát kötődobozához vezetni.

 

4. Mielőtt lefektetné az öntapadó szőnyeget tisztítsa meg a felületet, szükség esetén használjon pormegkötő anyagot. Miután ellenőrizte a fűtőszőnyeg épségét kezdheti a lefektetést.

 

5. Görgesse ki a fűtőszőnyeget. Ha eléri a fűtendő felület végét egyszerűen vágja el a hálót és folytassa a fektetést a már lefektetett csík mellet. Vigyázzon, nehogy elvágja a piros fűtőszálat. Ne nyomja le addig a szőnyeget amíg nem végzett a fektetéssel.

 

6. Ha elégedett az eredménnyel nyomogassa le a Devimat™ fűtőszőnyeget, hogy az leragadjon a felületre.

 

7. Fedje le egy réteg flexibilis csemperagasztóval, vagy önterülő aljzatkiegyenlítővel a fűtőszőnyeget, ügyelve, hogy ne sértse meg azt. Száradás után rakható a járólap. Minden esetben flexibilis ragasztót és flexibilis fugázót kell használni.

 

8. A padlóburkolat lerakása után, hagyja a padlót két hétig száradni, a fűtés csak ezután kapcsolható be.


Az alábbi linkre kattintva láthat egy videót a DEVI fűtőnyőnyeg egyszer fektetéséről:

http://www.youtube.com/watch?v=_BweQRjRYiM

 

Sok sikert!


SZÓLJ HOZZÁ!

Friss hírek

Kültéri finn szauna.

Szauna után tényleg nem szabad egyből merülni?

2018-09-22

Az alábbi cikkben számos tévhitet szeretnénk eloszlatni a szaunázás utáni merüléssel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez
Szaunavezérlők használata

Szaunavezérlők használata

2018-02-21

Szaunavezérlők használatáról olvashat a következő cikkben, amiben segítséget nyújtunk Önnek a szaunavezérlő beüzemelésében.

Tovább a cikkhez